Zupa z sokiem z kapusty kiszonej

U mnie znów kolejna zupka...Gdzieś kiedyś w necie natknęłam się na zupkę z dodatkiem soku z kiszonej kapusty..Nie pamiętam gdzie to było,bo nie zapisałam i nie pamiętam nawet dokładnie wszystkiego co i jak..ale wiem , że były tylko warzywka [u mnie włoszczyzna paski], sok z kapusty i makaron oraz śmietana .Prosto, szybko i smacznie.
  • około 1-2 szkl. soku z kapusty kiszonej 
  • włoszczyzna paski
  • sól ,pieprz  
  • ziele ,listek laurowy 
  • domowa wegeta
  • śmietana 
  • koperek 

Włoszczyznę w paskach włożyć do garnka , zalać wodą, dodać przyprawy i gotować prawie do miękkości warzyw. Pod koniec dodać makaron ,a na koniec dolać sok z kapusty, chwilę razem gotować .Dodać śmietanę, koperek i ewentualnie doprawić.


Komentarze