Zupa ogórkowa z dodatkiem jajka

Nigdy wcześniej nie jadłam zupy ogórkowej z dodatkiem jajka..a to był błąd..bo jajko świetnie pasuje nie tylko do szczawiowej,ale także i do ogórkowej.
  • porcja rosołowa
  • 1  marchewka 
  • kilka ziemniaków
  • kilka ogórków kiszonych
  • 2 łyżki śmietany 18%
  • koperek 
  • sól, pieprz
  • listek, ziele
  • domowa wegeta
  • jajka
Do garnka wlać wodę, włożyć porcję rosołową, dodać przyprawy i marchew startą na tarce i gotować.Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę i dodać do garnka. Ogórki zetrzeć na tarce przełożyć do mniejszego garnuszka, wlać trochę bulionu i gotować.Gdy ziemniaki będą prawie miękkie, wtedy dodać ugotowane ogórki ,gotować do miękkości ziemniaków. Dodać śmietanę,dodać koperek , doprawić do smaku.Podawać z ugotowanym na twardo jajkiem.

Komentarze